Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Полицейски произвол в Габровско: Спецполицаи биха с електрошок и слагаха пясък в ушите на арестанти

На път за Габрово, между Троян и Севлиево, маскирани спецполицаи нападат Иво Мозоков и неговия приятел Димитър и ги откарват в гора. „Започнаха да ни бият с електрошок, заливаха ни с вода за да ни боли повече, слагаха ни пясък в ушите, имам епикризи за всичко“, разказва Иво пред Lupa.bg.

Гаврата става на 28 октомври, а медията ни публикува неговите думи, за да се стигне до истината в този заплетен случай.

Ченгетата ги обвиняват, че са обрали църкви. Търсят инструменти и наркотици, но не намират нищо.

„От моя джоб взеха 500 евро, 100 долара и около 1000 лева. От приятеля ми също прибраха сума от около 1500 лева, което за мен си е чист обир.

Има камери от чейндж бюро как аз съм ги обърнал съвсем законно тези пари и всичко може да се докаже. Как ще твърдят, че съм ги взел от дарения в църква, кой дарява с по 500 евро?

4 часа ни биха и мен и моя приятел“, спомня си потърпевшия.

Повдигат им обвинение за грабеж на манастир и ги карат в затвора на Ловеч. „Обирал съм апартаменти, кражби съм извършвал преди време, но нямам нищо общо с това, за което ме обвиняват, не съм нападал никога манастири и църкви. Лежал съм в затвора, но не за такива глупости“, категоричен е Иво.

В медиите са пуснати факти без подробности, МВР се хвали, че са заловили видни извършители на грабежи над храмове.

Иво твърди пред медията ни, че преди дни ченгета нахлули и в дома на съпругата му, иззели са много неща, които нямали нищо общо с казуса, разкачили са му дори и системата за видеонаблюдение, за да не се запаметят действията им. Той твърди, че според него този обиск е незаконен и без разрешително.

Според него тези проблеми му идват заради стари негови сметки с ченге, което преди време е заключвано за наркотици и в момента пази дилърите на дрога. Съответният полицай е разследван по аферата „Бандата на Мечката“.

Ето го официалното прессъобщение за акцията на службите, публикуваме го без авторска намеса:

„Нагли безбожници бяха задържани при опит да задигнат даренията от църквата в с. Гумощник, съобщиха от прокуратурата в Ловеч. Двамата крадци са 44-годишен мъж от Плевен и 26-годишен от Павликени. Намеренията им били да откраднат кутия с пари от дарения и от продадени свещи, в която имало малко над 2200 лв.

Същите апаши извършили взломни кражби и в две църкви в град Априлци, като предмет на посегателство са били пак кутии с пари от дарения. Към момента се установява размерът на отнетото.

44-годишният мъж е рецидивист, като по време на кражбите е бил с прекъснато изпълнение на наказание лишаване от свобода. При обиска на двамата у тях са открити наркотични вещества.

Задържането на крадците станало след съвместна операция на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в София, Плевен, Ловеч и Габрово заради извършени множество взломни кражби от църкви.

Извършителите са привлечени като обвиняеми и са задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като в Районния съд в Троян е внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ловеч.“

Статията Полицейски произвол в Габровско: Спецполицаи биха с електрошок и слагаха пясък в ушите на арестанти е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button