Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИСВЯТ

Помните ли как преди 7 години украинците късаха български знамена?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес столичните общински съветници взеха решение знамето на Украйна да се вее редом до българското на фасадата на столината община. С този си акт сме щели да покажем солидарност с борещия се героичен народ на Украйна срещу руския окупатор.

А спомняте ли си как през 2015 г. украинските националисти скъсаха в центъра на Киев близо 15 български знамена, поставени по случай официалното посещение на президента в украинската столица? От градския съвет се бяха оправдали, че злосторниците са посегнали на знамената, тъй като са ги помислили за руски, предаде ТАСС.

„На нощно осветление зеленият цвят на знамето на България, намиращ се между бялата и червената ивица, може да е бил сметнат за син цвят, което е станало и причина за вандализма“, бяха казали от градския съвет.

Киевските власти са поднесли извинения „на ръководството и народа на България за този досаден инцидент“, посочва руската агенция.

По-рано в социалните мрежи украинският депутат Дмитрий Линко бе написал, че по улиците на Киев са окачени „български знамена, които много приличат на руски“.

„В центъра на Киев окачват знамена на Украйна и България. Но, когато ги погледнах, се появи въпросът – това ли е българското знаме? На вас как ви се струва?“, коментира Линко.

Помощникът на депутата Алексей Кошевец уточни, че знамена са окачени по цялата улица „Лаврская“.

„Как е възможно да се допусне флагът на България да е точно копие на руския? Това може да се оцени като саботаж? Дори и през деня да позеленее, аз се съмнявам, че това ще оправдае тези, които така нехайно са се отнесли към въпроса за знамената“, подчерта Кошевец.

От своя страна жителката на Киев Анна Ленская съобщи във Facebook, че на дневна светлина знамето е със зелена ивица, а не синя. „Дневна светлина. На снимката се вижда, цветът не е син, а зелен“, пише Ленская, като публикува съответна снимка.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button