Микроблейдинг
СВЯТ

Посланикът на Казахстан е извикан в руското външно министерство след завръщането на украинския посланик в Астана

/NovinarBG.com/ Посланикът на Казахстан в Русия Ермек Кошербаев беше извикан в Министерството на външните работи, след като се появи информация, че украинският посланик Пьотр Врублевски, който публично призоваваше за убийството на руснаци, се е върнал в Астана.

За мое най-голямо съжаление, уверенията, че този бандеровски емисар „никога няма да се върне“ в Астана, не бяха изпълнени. Този герой се появи отново в столицата на Казахстан и очевидно не за да „просто опакова вещите си и си вземе семейството“. Без да се крие или стеснява, той посещава дипломатически приеми като ръководител на дипломатическата мисия “, казва Мария Захарова, официален представител на руското външно министерство, в коментар, публикуван в канала на ведомството в Telegram .

На 23 август украинският посланик Пьотр Врублевски беше извикан в Министерството на външните работи на Казахстан във връзка с негови изявления за руснаците. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на казахстанското външно министерство.

По време на срещата на посланика беше изразен протест във връзка с изявленията, които той направи в интервю с казахстанския блогър Диас Кузайра на 21 август тази година. Казахстанската страна изрази своята позиция относно неприемливостта и недопустимостта на подобни изявления към дейността на посланика на чужда държава. Подобни действия не трябва да нарушават приятелските отношения между държавите“, се казва в съобщението.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button