ПОСЛЕДНИ

Последно: Ето ги Covid-мерките, валидни от утре

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От утре – 7 септември, влизат в сила новите противоепидемични мерки. Целта им е да се намали разпространението на COVID-19 в страната и да се намали натискът върху здравните заведения, заявиха здравните власти при обявяването на ограниченията.

Новите противоепидемични мерки влизат в сила от 07.09.2021 г. и се предвижда да продължат до 31.10.2021 г. Заповедта за тях излезе в четвъртък 02.09.2021 година.

Предвижда се, учениците да влязат в клас присъствено, в случай че няма някаква драстична промяна в епидемиологичната обстановка.

Според новите правила провеждането на присъствени групови занятия в обучителни центрове и школи се допуска при спазване на дистанция, носене на маски и максимум 10 души в помещение.

* Преустановяват се посещенията в детски центрове, клубове и други.

* Провеждането на конгресни мероприятия се позволява при спазване на дистанция и маски.

* Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в часовия интервал от 7 до 23 часа при отстояние от 1,5 метра между облегалките на столовете на съседните маси, не повече от 6 души на една маса и носене на маски от персонала.

* Преустановява се провеждането на тийм-билдинги и други подобни прояви.

* Провеждането на конкурси, масови изпити и други се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета и максимум 30 души в зала.

* Посещенията на кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито се позволява при не повече на 50% от капацитета на помещенията и ползване само на седящите места.

* Музеи и галерии ще се посещават при осигуряване на минимум 8 квадратни метра на човек.

* Посещенията в центрове, школи и други обекти се допускат при не повече от 30% от капацитета на помещенията и максимум 10 души.

* Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика.

* Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и други, само седящи места, ползване на всяка трета седалка, спазване на дистанция и носене на маски.

* Посещенията на фитнес центрове се допускат при ползване на не повече от 30% от капацитета.

* Посещенията на спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове, при използване на не повече от 50% от капацитета им.

* Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button