Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИСВЯТ

Посолството на САЩ нареди: Редактират цвета на лястовицата, очаквана от Дядо Йоцо в „По жицата“, заради расизъм

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Посолството на Съединените американски щати обяви глобална офанзива срещу расизма в световното културно наследство и обяви, че скоро ще отправи настоятелно препоръки към всички държави.

Една от първите препоръки към България ще е да се редактира Йовковият разказ „По жицата“, така че да не се дава изключително благороден смисъл на бяла лястовица.

„Обикновените черни лястовици могат да вършат също чудеса. Черните лястовици имат значение“ – казала посланик Херо Мустафа по телефона на премиера в разговор, който ще изтече след половин година в публичното пространство.

От посолството обърнали внимание и към разказа от Елин Пелин „На браздата“, където фаталният край застига кравата-мулат, докато белият здрав мъжки е представен като двигател на ралото, носител на силата и превъзхождащ биологически слабата Сивушка, което било чист расизъм.

В други новини – надали много хора ще открият, че Йовков не е ползвал Вазов герой в разказа си, но повечето, които усетят неточността, надали ще стигнат до този абзац и ще побързат да коментират из Facebook, демонстрирайки надмощието си.

Неновините

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button