ПОСЛЕДНИСВЯТ

Потрес! „Български пощи“ ни приканва да си пращаме годишните декларации по „Еконт“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавният куриер „Български пощи“ разпространи до медиите съобщение, в което признава, че е в невъзможност да изпраща каквито и да е било пратки, затова гражданите трябва да се обърнат към частните куриерски фирми.

Припомняме, че държавното дружество беше обект на хакерска атака преди 14 дни и оттогава на практика не работи. Вече близо 2 седмици чрез „Български пощи“ нито може да се изпращат пратки, нито да се получават.

Дружеството е под шапката на Министерството на транспорта, което пък се управлява от голия министър на „Промяната“ Николай Събев. Събев е познат и като мистър „Еконт“, тъй като е собственик на най-голямата куриерска фирма у нас.

Така се стигна до днешното съобщение, в което ръководеното от него дружество „Български пощи“ призовава гражданите да използват частните куриерски фирми, разбирай „Еконт“, тъй като е най-голямата такава, за да изпращат Годишните си данъчни декларации в НАП.

„Поради продължаващи технически проблеми, Български пощи са в невъзможност да приемат каквито и да е пратки, включително и годишни данъчни декларации за доходите на физическите лица, получени през 2021 г. /по чл. 50 от ЗДДФЛ/.

Това можете да направите чрез куриерските фирми, като важи датата на приемането на пратката от фирмата“, се казва в съобщението.

Очевидно министър Събев няма никакви скрупули да използва държавни дружества, за да припечелва допълнително от бизнеса си. Върхът на наглостта обаче е днешното съобщение на „Български пощи“, което ще бъде разпространено във всички медии, в което се казва, че гражданите трябва да използват частни куриери, за да стигнат декларациите им до НАП.

На този фон вече 14 дни няма никаква информация какво се случва с „Български пощи“, защо компанията не работи, защо не се изпращат и не се получават пратки чрез нея, както и какво се случва с личните данни на българите, които се съхраняват там. Няма и никаква информация кога държавният куриер ще заработи и как така 2 седмици никой не може да реши техническите проблеми на дружеството. Така де, защо да се бърза, „Еконт“-ът на Николай Събев ще се погрижи за българите.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button