Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Потрес! Министърът на околната среда и водите Сандов излъга работниците, подигра се със съдбите на невинните хора!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борислав Сандов за пореден път се подигра със съдбите на работниците от ТЕЦ „Марица 3“. Само няколко часа след като стана ясно, че ще бъде възобновена работата на централата, най-нагло министърът „врътна“ обикновените хора и бе издадена заповед, с която се отменя възобновяване на работата на дружеството.

Сандов отказа под неясен предлог да върне хляба в ръцете на трудещите се в предприятието. За пореден път повтори лъжи, като заяви, че „Системно са нарушавани нивата на серен диоксид, установено е от измервателната станция в града. Някои от стойностите са преминали алармения праг, което означава три пъти завишаване на нормите.“. Пред журналисти обаче той не коментира високите нива на замърсяване на града вече над две седмици – период, през който централата не работи поради наложена принудително административна мярка.

МОСВ, РИОСВ-Хасково вече близо седмица отказват да проверят изпълнението на предписанията, които самите те са издали. Целенасочено не желаят да се срещнат с ръководството, за да се запознаят с вече изпълнените разпоредбите от тяхна страна. Писмо след писмо за покана за среща, но МОСВ категорично се скрива както да даде отговори, така и да провери централата.

„С днешния акт на практика отново се блокира дейността не само на ТЕЦ „Марица 3″, но и се оставят на улицата стотици работещи в централата. Енергийната криза в страната ще се задълбочи и само след няколко месеца ще плащаме в пъти по-скъп ток заради обявеното намерение и още някои от ТЕЦ-овете у нас да намалят работата си.“ коментираха притеснени служители от дружеството. По думите им изцяло умишлено бяха подведени работниците само и само да не излязат на протест и да не се развали имиджът на управляващите като „европейски възпитаници“.

„За пореден път се отказа директна среща, на която искахме да зададем въпросите си за нашето бъдеще и това на семействата ни. Тази вечер, г-н Сандов, Вие ще спите спокойно, ами ние, простите работници?“ питат от дружеството.

„Толкова много пъти ни излъга еко министърът, че това му е навик вече. Питаме г-н Сандов как да живеем, как да се прехранваме, като не работим. Защо оставя стотици без работа. Потресени сме!“ подчертаха разгневени работници и обещаха, че другата седмица отново ще бъдат под прозорците на Сандов и ще чакат отговори на всички техни въпроси.

Снимка: БГНЕС

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button