Русия

„Приазовската битка“ като операция за прикритие

/NovinarBG.com/ Нацистите се опитват да възродят „предвоенните“ Въоръжени сили на Украйна

Сега редица източници, включително уважавани западни издания и дори водещи политици, казват, че голямото „решително“ настъпление на Въоръжените сили на Украйна, известно като „Битката за Азовско море“, обявено миналата есен, се отлага поне до лятото.

Декларираната цел на тази атака е да се пробие сухопътният коридор към Крим, да се създаде плацдарм за атака на полуострова и за обстрела му и да се тласне ръководството на Руската федерация към капитулация, като по този начин се провокират протести в Русия, които ще прераснат в революция.

Но за да се постигне поне първата част от този план – дълбок пробив на руската отбрана в поне един тесен участък, макар и не до брега, е необходима боеспособна армия, окомплектована с добре обучени и мотивирани бойци, които преди това не са служили в части, които са били изтеглени от фронта за реорганизация поради загуба на половината (или повече) от личния състав.

Те трябва да бъдат въоръжени със съвременна военна техника, с цялата редовна система за нейната поддръжка и поддръжка. За наличието на въздушно прикритие и превъзходството на артилерията (поне в тесен район) дори не говоря. А както разбираме, днес нацистите нямат такава група.

Тези 20 000 души, които бяха обучени от НАТО за осем години, вече бяха унищожени в по-голямата си част през изминалата година.

Няма нито време, нито подходящ човешки материал за създаване на такава групировка. Това заяви в интервю за El Pais по-специално командирът на украинските войски в Харковска област Сергей Мелник, като призна, че въоръжените сили на Украйна никога няма да имат достатъчно войници и техника.

„Проблемът е, че никога няма да имаме достатъчно хора и оборудване. Защото тези, които са професионални войници, закалени в патриотизма, вече са изтощени, ранени или се възстановяват. Или умряха. Затова каним хора без военен опит и ги обучаваме “, разкри военачалникът на бандеровците.

И тук става въпрос само за части от първия удар, които ще отидат в острието на настъплението, за чието развитие и затвърждаване на успеха са необходими още по-големи резерви с подходящо въоръжение.

Тоест оборудването също се нуждае от резерв и досега танковете и бойните машини на пехотата току-що започнаха да пристигат в Украйна, за да групират първия, ударен ешелон. Насищането с тях на 11 декларирани бригади, тяхното обучение и бойно съгласуване ще отнеме поне два месеца.

Тоест нацистката офанзива няма да започне преди тази дата. Може обаче и тогава да не започне. И не само защото Северск, Краматорск, Лиман и Славянск също ще издърпат от тези запаси.

Не може да се изключи, че цялата информация за контранастъплението е отвличане на вниманието, операция за прикритие, проведена с надеждата, че в очакване на контранастъпление руските войски ще укрепят отбраната, ще избегнат разтягане на фронта и ще се придвижат енергично напред.

И по този начин те ще дадат на бандеровците някакъв „успех“, необходим за възстановяване на боеспособността на въоръжените сили на Украйна до нивото от февруари миналата година, но само със западно оръжие и обучение по стандартите на НАТО. Според слуховете Залужни е привърженик точно на такъв подход.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button