Криминални Новини

Прокуратурата поиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев

Прокуратурата поиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на бул. „Черни връх“, стана ясно по време на заключителните думи на обвинителите.

Все още няма яснота дали решението ще бъде взето днес или ще бъде отложено за друг ден.

По обвинението за убийство по непредпазливост прокуратурата поиска от съда да наложи присъда от 15 години затвор. Предвид факта, че Семерджиев има съдебно минало и е обвиняем за общо пет престъпления, обвинението поиска увеличение с една втора.

Предложението е наказанието да бъде увеличено с една втора предвид утежняващите обстоятелства. С оглед, че Семерджиев е извършил пет престъпления и с оглед обществената опасност, 15 години не биха били достатъчни, коментират от прокуратурата.

Към общото най-тежко наказание да бъде наложена и глоба от 2000 лева, иска съда.

Адвокат Пламен Димитров, който представлява роднините на Хариет, която загина при катастрофата на „Черни връх“, поиска от съда максималната присъда от 20 години затвор за убийство. Поиска и обезщетение на стойност 250 000 лева за петима нейни роднини за причиняване на болка и страдание.

В Софийския градски съд започнаха пледоариите по делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за смъртта на две момичета при жестока катастрофа на бул. „Черни връх“ на 5 юли м. г.

Той има общо пет обвинения, включително за шофиране след употреба на дрога.

Първо пледира прокуратурата, като в края на пледоарията ще стане ясно какво наказание иска държавното обвинение.

Още новини

Back to top button