Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
СВЯТ

Промишленото производство и продажбите на дребно в Китай се възстановяват през август

/NovinarBG.com/ Промишленото производство и продажбите на дребно в Китай се възстановиха през август след лек спад през юли. Индустриалното производство е нараснало с 4,2% миналия месец спрямо предходната година, в сравнение с 3,8% през юли, според данни на Държавното статистическо управление.

Резултатите на производствения сектор се покачиха с 3,1 процента на годишна база, докато минният сектор отчете увеличение на производството с 5,3%. Секторът за производство и доставка на електроенергия, топлоенергия, газ и вода отбеляза ръст от 13,6%. Производството на частния сектор се е увеличило с 1,1% на годишна база миналия месец, докато производството на държавните предприятия е нараснало с 5,6%.

Продажбите на дребно в Китай се увеличиха с 5,4% през август, почти двойно повече от пазарните очаквания. Продажбите на дребно в градските райони са се увеличили с 5,5% спрямо година по-рано, докато цифрата е нараснала с 5% в селските райони. През първите осем месеца продажбите на дребно възлизат на около 28,26 трилиона юана, с 0,5% повече от същия период на миналата година.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button