Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Промяната: Държавата взима от бедните, дава на богатите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разломите у нас вече са толкова големи, че вече видяхме много ярки символи на раздор в общности, които би трябвало да са заедно, заяви в „Панорама“ икономистът и съветник в КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

„Мисля, че вече има някакво осъзнаване за това, че не можем да продължаваме да сме държавата с най-ниските заплати,с най-ниските данъци и оттам, разбира се, най-ниските пенсии. Силно се надявам новото правителство да чуе тези хора. Много спешно трябва да се случат всичките тези промени, така че българинът да се чувства на място в България, а не да си тръгва“, заяви тя.

България е в тежки кризи, особено видими през последните две години. Освен здравна, имаме и криза на осигуряването, която сега пенсионерите усещат най-добре, защото те очакваха някакъв сериозен скок на техните доходи което не може да се случи.

„Ние вече не разчитаме на солидарност, разчитаме на благотворителност – събираме капачки. Не разчитаме на социална политика, защото тя често е, меко казано – неадекватна, а разчитаме на социална отговорност“

Когато имаме най-изкривената данъчна система в ЕС и когато Европейската комисия с всеки годишен доклад ни казва пряко, че тази система всъщност взима от по-бедните и оставя много свободни средства на по-заможните граждани, ние трябва да се вслушаме в това, но не е ясно защо политиците не го правят, допълни икономистът.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button