ПОСЛЕДНИ

Пучът срещу Румен Радев е в ход! Олигарсите на ГЕРБ и ДПС сезират ДАНС за цената на тока

Пучът срещу Румен Радев, който готвят Бойко Борисов, Ахмед Доган, Слави Трифонов и големите работодатели – олихарси на хунтата, с помощта на синдикатите и Кирил Домусчиев, вече е в ход. 

Че планът за сваляне на президента през целенасочен удар срещу служебния кабинет по темата „енергетика” е активиран говори фактът, че работодателските организации, които се контролират от едрите бизнесмени от кръга на Баце и Доган, ще сезират ДАНС и МВР за цената на тока. Резилът потвърди председателят на УС на АИКБ Васил Велев.

„Ние имаме два пъти повече инсталирани мощности, отколкото употребяваме електроенергия. В същото време цената на електроенергията е най-висока в целия ЕС. Извършва се саботаж, престъпление”, заяви той и посочи, че цената е изкуствено завишена, което прави българските предприятие неконкурентноспособни.

Василев, обаче, премълча, че големите предприятие от енергетиката или още се, или доскоро са били управлявани от калинки на Мутрата.

Преди ден бизнесът поиска три оставки в енергетиката. След среща с премиера Стефан Янев работодателите настояха от постовете си да се оттеглят министърът на енергетиката, ръководствата на БЕХ и на държавния тец „Марица Изток 2“. Причината – високите цени на борсовия ток, за което, обаче, служебното правителство няма никаква вина, и това е ясно за всички.

.’.’ .’text/javascript’>

Проверка по рама

Още новини

Back to top button