Криминални Новини

Пуснаха обвинения за убийството на Любо Полицая да си ходи вкъщи

Обвиняемият за убийството на бившия полицай Любомир Иванов Кристиан Илиев излиза от ареста.

Софийският апелативен съд потвърди изцяло определението на Софийския градски съд за мярка за неотклонение „домашен арест“ с контролна електронна гривна на Илиев.

Апелативните магистрати се солидаризират с изводите на първоинстанционния съд по случая. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Кристиан Илиев е обвинен като физически извършител на убийството на Любомир Иванов – Любо Полицая на 24 март 2022 г. в столичния кв. „Лозенец“.

От няколко месеца вкъщи е и Боян Табаков, който беше посочен като помагач на Илиев за престъплението.

Любо Полицая беше застрелян пред дома си. Той е бивш началник на Криминална полиция в едно от столичните районни управления. Мъжът беше сочен като член на престъпна група за производство и търговия с нелегални цигари, но делото така и не стигна до съда. Още няма обвинителен акт от досъдебното производство за убийството му.

Кристиан Илиев излиза от ареста заради влошено здраве, тъй като страда от тежка форма на дискова херния и неведнъж се е налагало да го настаняват в болница. В затворническата болница нямало как да получи адекватно лечение и имало опасност в ареста да остане инвалид.

Още новини

Back to top button