Русия

Путин: Русия няма да се съобразява с нечии правила

/NovinarBG.com/ Западът се опитва да наложи свои правила на всички, но Руската федерация няма да ги следва. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на среща със Съвета на законодателите в петък.

Нашите партньори или вече, може да се каже, бивши партньори в някои страни маниакално разрушават правната рамка и каналите за диалог, опитвайки се да наложат на всички своите виждания и така наречените правила“, каза държавният глава.

Кой ги е написал, тези правила? Те ги пишат някъде там под одеялото и самите те правят нещо с това под одеялото. Но ние няма да лазим там, при тях под завивките. Но и няма да следваме техните правила“, обобщи Путин.

В средата на януари представителят на Китай в ООН Джан Джун, говорейки на заседание на Съвета за сигурност на световната организация , каза , че западният световен ред е потопил света в хаос и също е причинил огромни проблеми.

Искаме да попитаме какви норми се разбират под този „основан на правила ред“. Кой разработва тези норми, как тези правила са свързани с международния ред? Все още чакаме недвусмислен и ясен отговор. В действителност виждаме, че така нареченият основан на правила подход, използван от някои страни, хвърли света в хаос и причини огромно множество проблеми“, каза Джун.

Преди това китайските власти вече обявиха разрушителното влияние на Съединените щати. Говорителят на китайското министерство на отбраната У Чиан остро разкритикува политиката на НАТО и предупреди членовете на алианса за реакцията на Китай, ако последният се опита да дестабилизира ситуацията в Азиатско-тихоокеанския регион.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button