ОБЩЕСТВОУ Нас

Путин ще удря с ядрено оръжие! Сирените вият! Русия се мобилизира в момента

Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, съобщи ТАСС.  Путин каза, че основната цел на спецоперацията в Украйна остава непроменена – освобождаването на цялата територия на Донбас.

Президентът възложи на Министерството на отбраната да определи статута на доброволците в страната, той трябва да бъде същият като на офицерите от редовната армия.

Основната тема в изявлението е провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединяване към Руската федерация.

Гласуването е предвидено за периода от 23 до 27 септември, съобщава 24chasa.bg.

„След началото на специалната операция, включително на преговорите в Истанбул, Киев реагира положително на предложенията на Русия, но Западът не хареса мира и Украйна получи директно нареждане да наруши споразуменията“, заяви Путин. Относно референдумите, то допълни, че Русия не може да предаде близките си хора и да не отговори на желанието им сами да определят съдбата си.

Той казва, че Западът е показал, че целта му е да унищожи Русия и че се е опитал да превърне народа на Украйна в пушечно месо.

Изказването на Путин се очакваше вчера. Но в полунощ каналът Forbes Telegram, позовавайки се на източници в президентската администрация, каза, че речта на президента ще се състои, когато „Далечният изток се събуди“.

Още новини

Back to top button