Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Радев и Йотова в Полски Тръмбеш: Ние сме обединени за свобода, справедливост и солидарност

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Някои много агресивно призовават за обединение – точно тези, които изпразниха вашите шкафчета, за да напълнят своите. Искате ли такова обединение?” С този въпрос се обърна Румен Радев към жителите на Полски Тръмбеш и получи от множеството категоричния отговор “Не!”.

Президентът Радев заяви, че е против обединение около власт, която издига корупцията в държавна политика и превръща България в строителна пирамида. Държава, която гони младите хора далече от България и оставя възрастните сами, обрича на безпътица децата в родината им. “Ние не приемаме такова обединение. Ние се борим за обединение около ценностите, които ни завещаха възрожденците – свобода, справедливост, солидарност”, изтъкна Радев.

Президентът посочи, че президентската институция се утвърди като стълб на държавност и стабилност. “С г-жа Йотова останахме заедно с вас дори когато бяхме под най-тежка обсада. Всеки ден бяхме последна бариера срещу несправедливото законодателство, което ощетява вас, повдигахме важните въпроси за България. Устояхме, черпейки смелост от вашата подкрепа“, подчерта Румен Радев.

В началото на годината президентът и вицепрезидентът изпратиха ясно своето послание за нова България на укрепената държавност. “Ще се преборим за демокрация, за честни избори, за върховенство на закона”, посочи държавният глава и подчерта, че продължава битката заедно с Йотова, която по думите му е доказан професионалист, с ясни идейни устои и смелост във всяко решение.

Президентът и вицепрезидентът благодариха за подкрепата на присъстващите на срещата членове на Инициативния им комитет, сред които представители на различни политически партии.

“Започнахме промяната, битката е трудна и дълга, но заедно ще я спечелим. Заедно всички, които не искат повече да живеят в държава на беззаконието и без перспектива. Когато твоето оръжие са истината и грижата за твоя народ, а не за шепата богопомазани от властта, никой не може да те сплаши”, заяви Илияна Йотова.

“Трябват смели, отговорни и решителни хора, когато трескаво търсим решенията, за да преведем държавата от блатото, в което я оставиха. Президентът Радев е такъв човек. Той не се поколеба нито за миг да се опълчи на властта и не сключи сделка зад гърба на българските граждани”, изтъкна вицепрезидентът.

Неслучайно в навечерието на Деня на народните будители Румен Радев и Илияна Йотова бяха във Великотърновска област. От тези земи тръгва вторият Златен век на България, който разпространява книжовност и култура далеч отвъд пределите на родината. Радев и Йотова подариха на читалище “Отец Паисий“ в Полски Тръмбеш книги от поредицата “Дълг и чест“ на издателство “Захарий Стоянов”, посветена на изтъкнати личности от българската история.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button