ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Радев на четири очи с Джуканович ВИДЕО

Президентът на Черна гора Мило Джуканович е на официално посещение у нас. В рамките на визитата си той се срещна с държавния глава Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Двамата обсъдиха въпроси, свързани с европейската перспектива на Западните Балкани, както и със сигурността и енергетиката.

Румен Радев и Мило Джуканович проведоха среща на „четири очи“, след което се състояха и пленарни разговори между официалните делегации на България и Черна гора.

Предвидена е и среща с министър-председателя Гълъб Донев.

„За мен е огромно удоволствие да посрещна в България приятеля ни, Мило Джуканович. Вярвам, че с Черна гора, с която ни свързват общи ценности, имаме възможност да работим съвместно за мир и просперитет на нашия регион”, заяви Радев след срещата.

„С Джуканович обсъдихме важни приоритети за двете страни. България винаги е била поддръжник на европейския ѝ път – сигурни сме, че тя ще го осъществи. Ние имаме добър диалог, готови сме занапред да споделяме нашия опит и да оказваме подкрепа в различни области, подпомагащи пътя на интеграцията”, заяви още Радев, след което допълни, че всяка една страна от Западните Балкани трябва да работи за зачитането на правата на човека.

„С президента Джуканович споделяме мнението, че е време приятелството помежду ни да се превърне и в сътрудничество в икономиката, туризма, енергетиката, транспорта и други важни сектори”, подчерта още българският президент.

По-рано днес двамата президенти отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин.

Видеото може да гледате тук:

Още новини

Back to top button