Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Радев от Словения: През май заварихме България неразбрана и изолирана в ЕС

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Членството на Република Северна Македония в Европейския съюз е от изключителна важност за региона. През май заварихме отношенията в задънена улица. Заварихме България неразбрана и изолирана в Европейския съюз. Същността на проблема е системната дебългаризация. Системното унищожаване на българското културно историческо наследство в тази страна. Това заяви президентът Румен Радев, който представлява България на Срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани, която се провежда днес в Бърдо, Словения.

Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните членки от Европейския съюз започна на 5 октомври с дискусия, посветена на актуални въпроси от дневния ред на Европейския съюз.

„Нашите позиции са ясни – докато този процес продължава и са потискани основни права, ние няма как да кажем „да“ на проекта. Това не е вето, не е стопиране на процеса. Трябва да се уважават европейските принципи, трябва да се изкорени езикът на омразата, превратната представа и тълкуване за България от учебници, музеи, паметници, публично говорене, от държавната политика, тогава нашият народ е готов да каже „да“. Искаме ясни правно обвързващи документи за този процес“, допълни българският държавен глава.

По думите му ключът към съгласие на България не е сложен, зависи от договора за приятелство и добросъседство, сключен през 2017 година.

„Следва да бъде призната историческата истина в отношенията с България, време е за исторически компромиси и помирение, необходимо е скъсване на македонизма“, добави Радев.

Според него се очаква двустранният протокол да бъде готов в началото на ноември.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button