ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Радев ще си вкара автогол направи ли това след ротацията, министрите са вече ясни

Денков и Габриел са се разбрали и това нещо съвсем скоро ще го разберем. Интерпретациите по темата са само фонов шум, който само ни пречи да видим важното.

Това каза пред БНР Любомир Стефанов, политолог и университетски преподавател.

Според него е най-логично Николай Денков и Мария Габриел да се разберат за ротацията, министрите и поста министър на външните работи.

Работата, която предстои пред правителството, няма нужда от шум, който да притеснява нашите външнополитически партньори. За пръв път от доста време насам нашите партньори виждат в българското правителство предвидим и надежден партньор, който последователен върви в една посока със съюзниците си в Европа. Смут и шум на тези вълни създава пак онова усещане, че България е член на ЕС и НАТО, но не съвсем„, коментира той.

Любомир Стефанов подчерта, че е очевидно, че трябва да има ротация и тя е договорена, като пише кой какъв става:

„Важна е сега, защото има да се реализира една много важна глава от демократичния ни преход – пълното интегриране на България в структурите на ЕС. Естествено, че всеки ще иска да си го припише като частно партиен интерес. Нека да го направят и да го пишем като успех на България„.

Политологът прогнозира, че процедурата на ротацията ще премине нормално и изтъкна, че президентът Румен Радев, ако реши да забави връчването на мандата, „ще консолидира тези, които в момента са и привидно в насипно състояние“.

Още новини

Back to top button