ПОСЛЕДНИ

Радев в Кърджали: Ако не укрепим държавността, усилията ни ще пропадат отново в плен на олигархията

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кърджали е град, който по невероятен начин съчетава красотата на Родопите и Арда с хилядолетната си история, богатите традиции и култура, модерен облик и водещи индустрии. Благодарен съм за всичко, което отдадено правите за това прекрасно кътче на България.

С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към граждани на Кърджали в Регионалния исторически музей в града, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът посети в Кърджали по покана на областния управител Даниел Делчев.

Диета без глад

Президентът открои общите цели за развитие на региона и страната – България да бъде модерна европейска просперираща държава с достойни заплати, модерно здравеопазване и конкурентно образование, инвестиции, модерни производства и развито селско стопанство.

По думите на президента, укрепването на държавността е първостепенна цел и чрез постигането ѝ ще се пресекат кражбите и злоупотребата с власт. „Ако не укрепим държавността, всичките ни усилия ще пропадат отново в плен на олигархията и ще бъдем отново на последните места в европейските класации по доходи и стандарт на живот“, подчерта Румен Радев.

Държавният глава удостои с грамоти младежи от СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали, които станаха световни шампиони по волейбол на Световните ученически спортни игри. Президентът приветства младите спортисти, учителите и треньорите им за примера, който дават. „Трябва да създадем условия, така че нашите деца да спортуват масово, защото спортът развива не само физически качества, а калява волята, развива характер и възпитава в екипен дух. Това ни трябва, за да бъдем успешни като нация“, подчерта Румен Радев.

На среща с общественици, творци и представители на науката от града държавният глава заяви: „От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите в хората, които да осигуряват справедливи възможности, качествено образование и заетост“. Бяха обсъдени въпроси, свързани с насърчаването на икономическата дейност в региона и осигуряването на по-благоприятни условия за разкриването на работни места.

Проверка по рама

Президентът запозна участниците с мерките в енергетиката и икономиката, които служебното правителство предприема за облекчаване на бизнеса на фона на растящите цени в производството.

Игра на Богове -Възходът на падението

Между темите на разговора беше и забавянето на изпълнението на ключови проекти за гарантиране на газовата диверсификация на страната.

Пред държавния глава беше повдигнат въпросът за увеличаване на финансирането за културата през държавния бюджет с оглед на подобряването на условията за работа на местните театри, опери, поддръжката на музеите и привличането на млади хора.

Президентът открои значението на популяризирането на богатите културно-исторически забележителности в България с огромен потенциал да привличат сериозен туристически интерес. Беше обсъдена и необходимостта от разпределение на отговорността по стопанисването на стратегически за българския туризъм обекти, като например Перперикон.

По-късно през деня държавният глава посети местни предприятия с висок принос за развитието на икономиката в региона.

В сряда вечерта президентът беше в Регионалния исторически музей  и приветства усилията на екипа му за съхранената многовековна българска история, култура и традиции.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button