Микроблейдинг
Криминални Новини

Рекордьорът с 4 промила алкохол, който открадна бус, отива на съд

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу рекордьорът, откраднал бус в Пловдивско и катастрофирал с него, докато бил пиян до козирката – дрегерът му отчел 3,96 промила алкохол. 41-годишният мъж извършил престъплението на 31 май 2022 година в Дълго поле.

Собственичката на товарния автомобил-бус се занимавала със зеленчукопроизводството в Дълго поле, Щ.И. бил нает на работа при нея. На 31 май 2022 г. работниците ползвали почивен ден. Към 12 часа Щ.И. решил да отиде до дома на жената в селото, като знаел, че там бил паркиран товарния бус „Мерцедес“, информира TrafficNews. Влязъл в жилището, взел ключа за колата и натоварил в нея селскостопанска пръскачка, която искал да прекара до дома си. Той не бил получил съгласието на собственичката да ползва автомобила.

При преминаване на едно от кръстовищата в селото, Щ.И. не успял да овладее колата и се блъснал в железобетонен стълб от електропреносната мрежа. На място пристигнали полицейски служители, които установили, че автомобилът е отнет, а Щ.И. го управлявал след употреба на алкохол – 3,96 промила, установено с техническо средство. Товарният автомобил бил повреден в предната част, като щетите са в размер на 1472 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Още новини

Back to top button