Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

РСМ не спазва договорите и обещанията си по отношение на България

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

РСМ не спазва договорите и обещанията си по отношение на България, за разлика от отношенията си с Гърция. Това заяви за „Офанзива“ проф. Кирил Топалов от историческата комисия.  

 

Според него Белград провокира напрежението в Скопие, а Белград говори с Москва. „Трябва да се види как ще се контролира изпълнението на Договора за добросъседство, каква е гаранцията, че РСМ ще спазва и нови споразумения? Не намирам готовност и съгласие, че РСМ ще приеме българите да са държавотворен народ в Конституция преди започване на преговорите, а това трябва да се случи. ЕС няма как да гарантира изпълнение на договорите от страна на Македония“, смята той.

 

По думите му не се знае дали има два различни текста на Макрон или РСМ използва тезата, че той се е съобразил с техните възражения.

 

„Нашият парламент с кой текст се е съгласил? Не знаем каква е разликата между двете предложения. Не е изключително македонското правителство да падне“, посочи историкът. И допълни, че Френското предложение е пренесло напрежението между България и РСМ към ЕС и РСМ.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=369291243233604";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Още новини

Back to top button