Микроблейдинг
Криминални Новини

Румънецът с тенджерите изтегли късата клечка, карал цяла кола със „стока“

Румънецът Стефан Габор остава в ареста. Това реши Районният съд в Пловдив, предаде „Марица“. Магистратите отговориха на твърдението на защитата, че не става въпрос за измама, а за сделка, с думите, че липсват всякакви доказателства и свидетелски показания, че измамникът е имал намерение и е направил опит за продажба.

Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок. При постъпила жалба, мярката ще се разгледа на 16 март от Окръжния съд.

В съдебната зала бе осигурен преводач, който през цялото време разясняваше репликите на страните. Единственият въпрос, който Габор зададе бе „Колко време ще стоя в ареста?“.

Измамата стана на 7 март, а румънецът бе заловен за броени часове.

Прокурор Спасов посочи, че става въпрос за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда затвор до 8 години. Поиска налагане на най-тежката мярка, предвид че има опасност Стефан да се укрие, защото няма постоянен адрес, както и да извърши друго престъпление. „В колата му са открити множество тенджери, което говори за добре обработен предварително измамен механизъм. Пострадалата е инвалид, пенсионер по болест. Посочил е, че пребивава в хотел в Драгалевци. Справка обаче сочи, че лице с подобни имена там не пребивава. Очевидно е желанието му да се укрие“, изтъкна прокурорът и добави, че няма регистрирано влизане на румънеца в България. Според него при по-лека мярка Стефан ще напусне страната.

Адвокатът му Станиш Златков поиска парична гаранция. Изтъкна, че румънецът е върнал въпросната сума. „Не става въпрос за престъпление, а за търговска дейност, с която се издържа. Не са й откраднати парите, тя ги е дала. Това е сделка. Не виждам смисъл от повдигането на обвинение. Ако е искал да направи кражба, би извършил съвсем други действия, в замяна на които да получи пари“, посочи защитникът.

Още новини

Back to top button