ПОСЛЕДНИ

Румен Радев съсипа Баце: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

Президентът Румен Радев за пореден път демонстрира какво означава разликата от един вагон книги между него и нискочелия Бойко Борисов. Държавният глава отвърна на смехотворните брътвежи на Баце от последните дни само с една реплика: „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор“. 

„Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост. Защото именно Българското Съединение – този неповторим акт, най-величествен в нашата история, когато успяваме сами, без външна подкрепа или принуда, ние с единната воля на целия български народ, с държавническа зрялост и политическа мъдрост по един почти безкръвен начин своята голяма национална цел“, посочи президентът.

„Затова казвам, че трябва да излекуваме своите комплекси за политическа обреченост, защото именно Съединението показа, че ние сме способни да постигаме големи цели. Време е да го направим и днес“, допълни той.

Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите, посочи президентът.

„Обстановката в парламента ставна толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение. Темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. В момента очакваме парламентът да свърши своята работа и тогава ще коментираме служебното правителство“, заяви държавният глава.

„Все по-често се спряга политически проект на два от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество, защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Защото никоя партия няма силите да се справи сама“, заяви президентът.

Проверка по рама

„Добре ще е нашите политически партии да осъзнаят това, макар и от третия опит, и най-сетне да потърсят диалога. Моето кредо винаги е било да постигаме надпартиен, обществен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета. Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“, допълни той.

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Така генералът постави Буци на мястото му само с едно-единствено изречение.

narod.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button