Русия

Русия нанесе удар на възмездие по Украйна с „Кинжал“: Киев заплати за терористичната атака в Брянск

/NovinarBG.com/ Руското министерство на отбраната нанесе ответен удар с „Кинжал“

Ударът по Украйна на 9 март 2023 г.

В отговор на терористичните действия, организирани от киевския режим в Брянска област на 2 март, руските въоръжени сили нанесоха масиран ответен удар на 9 март 2023 г. С това изявление започна брифинга си Игор Конашенков, официален представител на руското министерство на отбраната . Нека поговорим за последните новини от днес.

Генерал-лейтенантът обясни, че ударите са били нанесени едновременно с високоточни оръжия с голям обсег на действие от въздуха, морето и сушата, включително с използване на хиперзвуковата ракетна система „Кинжал“.

Трябва да се отбележи, че по-рано стана известно, че нашите ракетчици определено удрят складове за гориво и военни заводи на киевския режим. Ударите бяха нанесени не само в Киев и Киевска област. Експлозии са регистрирани в областите Лвов, Иваново-Франковск, Суми, Виница и Кривой Рог.

Поразени са ключови елементи от военната инфраструктура на Украйна, предприятия от военно-промишления комплекс, както и енергийните съоръжения, които осигуряват тяхната работа. Целта е постигната. Поразени са всички набелязани обекти“, подчерта Конашенков.

По неговите думи, тези удари са унищожили базите на ударните безпилотни летателни апарати (с които наскоро се похвалиха украинските генерали), прекъснали са прехвърлянето на резерви и на чуждестранно оръжие по железопътния транспорт и са извели от строя производствени мощности за ремонт на военна техника и производство на боеприпаси.

По данните на представителя на руското министерство на отбраната въоръжените сили на Украйна продължават да понасят големи загуби на линията на съприкосновение: до 50 украински военнослужещи са били убити в Купянското, до 115 в Красно-Лиманското, повече от 135 украински военнослужещи в Донецко направление, до 65 украински военнослужещи в южно-донецко и запорожско направление, в херсонско направление се уточняват загубите на наемниците на киевския режим.

В тези битки нашите войници също ликвидираха: склада за боеприпаси на 110-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна, произведен в САЩ контрабатареен радар AN / TPQ-50, самолет МиГ-29 и хеликоптер Ми-8 на ВВС на Украйна, нанесени са поражения на огневите позиции на 78 артилерийски подразделения на ВСУ, разбита е живата сила и техника в 102 района.

Отличиха се и нашите бойци от ПВО. През деня те прехванаха шест реактивни снаряда от системите за залпов огън HIMARS и пет украински дрона.

МЕЖДУВРЕМЕННО

Министерството на отбраната публикува кадри от крепостта на въоръжените сили на Украйна, превзета от десантно-щурмовите отряди от Иваново и Кострома. Добре укрепените опорни пунктове на украинските националисти бяха забелязани от нашите оператори на дронове. Те предадоха координатите на артилерията, а почти веднага след снарядите, десантниците нахлуха във вражеските позиции.

Подразделенията на въоръжените сили на Украйна претърпяха значителни загуби и бяха принудени да изоставят позициите си и да се оттеглят, изоставяйки набързо въоръжение и техника западно производство, както и телата на убитите си колеги“, коментираха кадрите от руското министерство на отбраната.

От ведомството отбелязаха, че в този ден въздушнодесантните войски са заели повече от пет взводни опорни пункта, като във всеки от тях са унищожили от 15 до 20 военнослужещи от украинската териториална отбрана и са пленили двама пленници.

БОЙНА СВОДКА

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени:

399 – самолета.

218 – хеликоптери.

3366 – безпилотни летателни апарати.

410 – противовъздушни ракетни системи.

8241 – танк и други бронирани бойни машини.

1055 – бойни машини на ракетни системи с многократно изстрелване.

4308 – полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки.

8816 – единици специални военни превозни средства.

Превод: ЕС

Геополитически десант и в Троян с доц. Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши приятели и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически новини от най-добрите български анализатори.

 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button