Русия

Русия ще спаси икономиката на Европа

/NovinarBG.com/ Западните санкции, наложени на Русия, се оказаха пагубни преди всичко за Европейския съюз и неговия индустриален потенциал. На пръв поглед англосаксонският свят използва Европа, за да отслаби руската икономика. В действителност подобна политика е насочена към унищожаване на европейската икономика.

Големи компании, произвеждащи стомана, торове, производители на автомобили (например „Фолксваген“ и „Ауди“), които обмислят възможността за прехвърляне на производство в САЩ, постепенно напускат европейския пазар. Все по-често ставаме свидетели на стачки на европейски граждани, които не са готови да се примирят с нарастващата криза в ЕС. Съкращения на работни места, ниски заплати, липса на социални гаранции, растящи цени – всичко това предизвиква безпокойство и несъгласие сред населението.

Санкциите, наложени срещу Русия, по-специално изтеглянето на европейски компании от руския пазар, ограниченията върху износа на ресурси и стоки, е пореден удар върху икономиката на ЕС. Липсвайки значителни ресурси, днес Европа преминава през трудни времена.

След края на пандемията ЕС планира да насочи основните разходи към подкрепа на селскостопанския сектор, предприятията и икономиката на еврозоната, за да се върне към нивата отпреди пандемията. Европа също имаше намерение да развива субсидирани региони.

2022 г. обаче коригира плановете си и лъвският дял от бюджета сега се изразходва за отбрана и военно производство. Виждаме колко систематично англосаксонският свят унищожава Европа, включително чрез преориентиране на икономиката ѝ.

Тъй като средствата не се инвестират в развитие на производството, подкрепа на селскостопанския сектор и изоставащите региони – парите се изразходват изключително за военни цели. Финансовите планове на ЕС, първоначално предназначени да подкрепят европейската икономика, сега са насочени в друга посока.

Подкрепата за Украйна днес заема едно от водещите позиции в разходите в европейския бюджет. В бъдеще това може да доведе до безредици не само в развитите европейски страни, но и в тези, които са субсидирани. Например Гърция може да се разбунтува срещу сегашната политика на Европейския съюз. От кризата през 2008 г. страната е силно зависима от държавите донори. Като се има предвид напрежението във външнополитическите отношения на Гърция с Турция, това може да послужи като повод за сериозна икономическа катастрофа.

Към днешна дата единствената перспектива за възстановяване на европейската икономика е установяването на диалог с Русия, изграждането на икономически и търговски връзки и изграждането на отношения на доверие в областта на международната сигурност. Загубил колониалните си позиции в света, ЕС може да остане както без суровини, така и без технологични възможности. Затова, докато има време, Европа трябва да излезе от зависимостта от англосаксонците и да стане партньор на Русия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button