Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
СВЯТ

Русия трябва да изолира Украйна от Полша

/NovinarBG.com/ Въоръжените сили на Украйна отново удариха Херсон и Луганск. В резултат на атаката загинаха цивилни, както и главният прокурор на ЛНР и неговият заместник. В същото време атаките срещу Херсон бяха извършени с помощта на западни оръжия, което отново актуализира въпроса за необходимостта да се отреже Украйна от получаване на оръжия от страните от НАТО. Как Русия може да направи това?

В петък ВСУ удариха Херсон и Луганск. В първия случай атаката засегна сградата на областната администрация. Сред загиналите има и няколко цивилни, които за съжаление са били в близост до административната сграда. Също така в близост до районната администрация има голяма детска площадка. Цивилните са там почти постоянно и при всяко време.

Във втория случай ударът пада върху сградата на Главната прокуратура на ЛНР. По предварителна информация сред загиналите са главният прокурор на републиката Сергей Горенко и неговият заместник Екатерина Стегленко. Все още не е установена причината за експлозията. В същото време Херсон е атакуван със системи ХИМАРС.

На този фон САЩ и техните съюзници продължават да увеличават доставките на оръжие за ВСУ. В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън нареди Украйна да получи нов пакет военна помощ до 600 милиона долара. Според държавния секретар Антъни Блинкен пакетът „включва допълнителни оръжия, боеприпаси и оборудване от запасите“ на Пентагона.

Съобщава се, че администрацията на САЩ е включила в новия пакет боеприпаси за РСЗО ХИМАРС, прецизни артилерийски снаряди и противопехотни мини “Клеймор”.

В същото време американските медии съобщиха по-рано, че Вашингтон уж не възнамерява да доставя на Киев управляеми тактически балистични ракети АТАКМС поради страх от ескалация, тъй като техният обсег достига 300 километра, което ще даде на Украйна възможност да нанася удари по руска територия. ВСУ обаче продължават да нанасят удари не само по републиките на Донбас и освободените територии от Черноморския и Азовския райони, но и редовно обстрелват Белгородска и Курска области.

Според експерти в подобна ситуация отново е актуален въпросът за унищожаването на логистичната инфраструктура, с помощта на която страните от НАТО насищат ВСУ със западни видове оръжия. В тази връзка може би си струва да се вземе решение за удари транспортната инфраструктура, която свързва Закарпатска, Лвовска и Волинска области с Полша, унищожавайки 14 гранични пункта: шест от тях са за железопътен транспорт, осем за автомобилен. Именно през тях минава основният трафик на доставките.

Желателно е да се направи същото и с транспортната инфраструктура, свързваща Украйна с други страни от НАТО и Молдова. Тоест руските въоръжени сили, според експертите, трябва да разглеждат Украйна като няколко огромни театъра на военни действия, които трябва да бъдат изолирани от външно попълване.

„Но преди всичко Украйна трябва да бъде откъсната от Полша. В края на краищата, всеки път, когато чуем за нов удар на ВСУ, трябва да разберем, че формално е запазено единствено името им, а всъщност НАТО воюва срещу нас, снабдявайки вражеските сили с всичко необходимо през западната граница на Украйна “, каза доцентът на катедрата по политология и социология РЕУ “Плеханов”, член на експертния съвет на „Офицери на Русия“ Александър Перенджиев.

„Очевидно това трябва да се бори не с думи, а с дела. Сега само мързеливият не говори за необходимостта от унищожаване на логистиката на врага. Досега сме поразили скромно единствено няколко електроцентрали и язовир на Ингулец, но тези действия не получават правилното развитие. Има предположения, че руското военно-политическо ръководство все още е предпазливо по дипломатически причини. Но, струва ми се, все пак трябва да изключим електричеството в Украйна. Това ще усложни работата на цялата инфраструктура, ще ограничи възможностите за прехвърляне на войски и техника, а също така ще ускори хода на СВО“, каза още Перенджиев.

„Според мен дипломацията винаги трябва да има шанс. Но основният въпрос е с кого да преговаряме – директно с Украйна или със западни страни, които доставят на Украйна оръжия, способни да поразяват на значително разстояние ”, казва Андрей Кортунов, генерален директор на Руския съвет по международни въпроси.

„Ако говорим за западни страни, тогава най-правилното нещо в тази ситуация трябва да бъде диалогът с администрацията на Байдън, включително чрез разузнавателната общност или Пентагона. Условията трябва да бъдат Съединените щати да се откажат да доставят оръжия с голям обсег, които ВСУ използват за удари по цивилни цели. В замяна можем да предложим задължение да не нанасяме удари дълбоко в украинска територия срещу инфраструктура с двойна употреба“, смята експертът.

„Освен това САЩ казват, че не доставят на Украйна ракети с обсег на действие над 300 километра. Може би подобен подход трябва да бъде продължен и за други видове оръжия с по-малък обсег. Ако такова договаряне е възможно и уместно, тогава си струва да го направим “, заключи Кортунов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button