Микроблейдинг
Криминални Новини

С девета присъда: Ограби старец, ще лежи в затвора!

40-годишният рецидивист Николай Атанасов отново влиза за дълго време в затвора, предаде Plovdiv24.bg. Водещият клошарски начин на живот мъж получи днес от Окръжен съд – Пловдив своята девета присъда.

Той се призна за виновен в това, че на 7 октомври 2022 година е употребил сила и е отнел от движещия се с помощта на инвалидна количка Енчо Стоянов сумата от 340 лева. Това е било пенсията на пострадалия, а престъплението е извършено, докато той се придвижвал от офис на „Български пощи“ към Дома за хора с увреждания в Пловдив, където живеел.

Деянието Николай Атанасов е извършил при условията на опасен рецидив, както всъщност и предишните две престъпления, за които е получавал ефективни присъди.

За подобни престъпления законът предвижда от 5 до 15 години затвор. Атанасов бе доведен с белезници в съдебната зала и учудващо бе в отлично настроение и дори се усмихваше на присъстващите журналисти, преди да чуе своята присъда №9.

Съдия Веселина Семкова го осъди на 6 години лишаване от свобода, а заради съкратената процедура наказанието му бе намалено с една трета, т.е. 4 години затвор, при първоначален строг режим.

Още новини

Back to top button