Криминални Новини

С над 170 км/ч и 2 промила алкохол е шофирал мъжът, помел спирката в Търново

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който предната нощ отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново, предаде БНТ. Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинения.

36-годишният водач ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети.Той ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети.

Инцидентът е станал в неделя малко след 22:00 часа на улица „Магистрална“ във Велико Търново, която е най-натоварена отсечка в града, защото е част от главния път София Варна.

36-годишният мъж се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато в този прав участък изпуснал управлението, ударил се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския транспорт. А хората на място днес коментираха, че километражът на автомобила му е замръзнал на 175 км.

„Затова казвам, че е карал с над 190 – 200 километра в час, тъй като след спирачния път, скоростта на удара е била около 170 километра в час“, обясни собственикът на отнесения склад Стефан Миланов.

На място дрегерът отчел близо 2 промила алкохол в кръвта на шофьора. При инцидента като по чудо няма жертви и тежко пострадали. Материалните щети обаче са огромни.

„15 минути преди инцидента съм бил на обекта и когато вече дойдохме тук стана ясно, че е много сериозен удара. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашната позиция, автомобилът е тотална щета. Унищожена е предимно фасадата на сградата, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни спира работата поне за 2-3 седмици, докато възстановим щетите“, разказа още Миланов.

Водачът е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупена ключица. След приключване на следствените действия.

Още новини

Back to top button