Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

С новия министър – край на проблемите със застраховането

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ето, че интригата около това кой ще е земеделски министър приключи. Отначало погледите бяха вперени в няколкото наглед адекватни варианта – Явор Гечев, Момчил Неков, Пламен Абровски. Последният обаче набързо беше отписан от предположенията заради информацията, че земеделието ще бъде оставено на БСП.

И след безкрайни наглед “родилни” мъки и подхвърляне на имена в пространството – Стефан Бурджев, Светла Бъчварова, проф. Иван Върляков, предвожданите от Корнелия Нинова посочиха своя дългогодишен другар Иван Иванов за избраник. То малко на тото прозвуча в първия момент, защото той дори не участва в коалиционните преговори. Не – всъщност участва, но в тези за сектор “Сигурност”. Може би първоначално са го гласили за вътрешен министър…

Ден по-рано проф. Върляков звучеше като адекватна и разумна кандидатура – почти не се чуха негативни изказвания за него, макар че човекът изглежда мил и разбран, а това не би го улеснило в “битките” с бранша, а и не само.Но специалистът по животновъдни науки бе изместен от… бивш застраховател.

Според защитната теза на БСП, която се принудиха да публикуват, Иванов е “продавал застраховки”, а не е бил управител на СИК Шумен.

Ще ме прощават червените, но едно е някой да продава застраховки, друго е в ДАКСИ и правно-информационната система Сиела да пише, че е бил управител на СИК Шумен. Все едно да сравняваме продавач на вестник с главния редактор.

Може пък ДАКСИ и Сиела да са се объркали нещо.

Първоначално името на Иванов не предизвика грам емоция у никого в аграрните среди. Просто, защото никой не го познаваше. Даже чухме един-двама да казват – супер, не е обвързан нито с малки, нито с големи, нито с био, нито с гори.

Всъщност от бранша заявиха няколко пъти, че няма значение кой ще е министър и няма значение от коя партия е – стига да е експерт, да разбира и да не “учи ОСП-то тепърва”.

И наистина имаше възможности за експерти, професори, администратори, само застраховател с историческо образование не беше хрумнало на никого. На БСП им хрумна.

Само за припомняне – скандалът с Иван Иванов през 2013 г. беше огромен и проявата на морал тогава чак изуми публиката – за него четете тук.
Ангел Найденов, който по това време беше министър на отбраната и част от ръководството на БСП, оценяваше назначението на Иванов за зам.-вътрешен министър като “очевидна грешка”.

Кристиан Вигенин – считан за един от най-приближените до Корнелия Нинова, също коментираше през 2013 г., че назначението на Иван Иванов е било недопустимо и че правителството “няма право на подобни грешки”.

Очевидно сега вече не е проблем миналото на господин Иванов – нито за Вигенин, нито за останалата част от червените и той може, според социалистите, да поеме ръководството на българското селско стопанство.

Всъщност може би ще има полза и реално е добре да я потърсим, ако се налага наистина това да е министърът на земеделието.

Голям проблем е застраховането за родните фермери. Години наред, заедно с работната ръка, това е един от лайтмотивите на разговорите с тях. Явно никой министър досега не успя да обясни на застрахователите, че това не е работещ модел.

И ето – може би Корнелия Нинова и хората в БСП са се натъкнали на този, който ще се справи със ситуацията в лицето на един “продавач на застраховки” по техните думи. Ако пък ДАКСИ и Сиела не са се объркали – и цял управител на известна със застраховането си… компания.

Сега като се замисля, за да се справим с липсата на работна ръка може да назначим онзи младеж – Динко, който лови бежанци, за заместник-министър. Всички, които излови, да ги изпраща на полето – хем работна, хем ръка.

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button