ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Сачева с нови подробности за премиера на ГЕРБ

„С „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) имаме различни виждания – особено по отношение на публичните финанси, например.

Ние искаме ясни отговори – какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат, но от друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ“, това каза Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията. 

„Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория.

В демокрацията има правила и принципи, трябва да бъдат спазвани.

За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия“, каза Сачева, цитирана от БНР. 

Тя подчерта, че най-добрият план за България е да има правителство, сформирано на паритетен принцип между двете формации, спечелили най-много гласове на изборите

„Говорим за уважение на демокрацията, на избирателите. ПП и ДБ силно подценяват избирателите си, ако смятат, че могат да представят пред тях, че не работят с ГЕРБ, а разчитат на подкрепата на ГЕРБ…

Когато получим мандата, ще имаме вече ясно решение какво да правим. Номинацията за министър-председател зависи от разговорите, които ще бъдат проведени между лидерите„, каза Сачева. 

Тя беше категорична, че повече време и обществени пари не могат да бъдат губени в избори, тъй като следващ вот едва ли ще даде друг резултат. 

Още новини

Back to top button