Криминални Новини

Съдят шофьор, убил пешеходка във Враца и се укрил в чужбина

Окръжна прокуратура Враца внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишния Д.Д., който на 24 ноември 2021 г. блъснал фатално пешеходец.

Катастрофата е станала на врачанския бул. „Васил Кънчов“, в посока изхода на града за Монтана. В района на номер 20 А Д.Д. шофирал лек автомобил ауди със скорост 70 км/ч, при разрешената до 50 км/ч.

По същото време на платното за движение навлязла Ц.Ц., като предприела пресичане на булеварда в мястото без обозначена пешеходна пътека. Управляваният от обвиняемия автомобил с предната челна част ударил жената. Пострадалата паднала първоначално върху панорамното стъкло, а впоследствие на асфалтовата настилка.

Вместо да спре, шофьорът ускорил и продължил в посока село Нефела. Придвижил се до покрайнините на селото, където в местността „Градините“ до гробищния парк укрил автомобила. Същата вечер напуснал страната, като се завърнал няколко дни по-късно.

След подаден сигнал на телефон за спешни случаи за пострадала жена на място пристигнал медицински екип, който я транспортирал до болница. Вследствие на тежко травматично увреждане Ц.Ц. починала.

В хода на разследването е бил намерен управляваният от обвиняемия автомобил. Колата е била заключена и без регистрационни номера.

С действията си Д.Д. нарушил правилата за движение, което довело до невъзможността да намали или да спре при възникналата опасност, пише в обвинителния акт.

Обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на наркотични вещества, а катастрофата с убитата пешеходка е в изпитателния срок на предходното осъждане. По делото е установено, че за период от 3 години, след придобиване на право за управление на МПС, Д.Д. е извършил 14 различни нарушения на Закона за движението по пътищата.

Спрямо него са издадени 5 заповеди за принудителни административни мерки, с които неколкократно временно е отнемано свидетелството му за управление на МПС.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button