Криминални Новини

Съдят убийците Цанко и Кирил от „Капана“ до дни

Убийството на бездомника и уличен артист Лалко Журков влиза в съдебната зала. От прокуратурата вчера обявиха, че е внесен обвинителен акт срещу Цанко Петрунов и Кирил Стоянов, които са автори на зверството. Към момента двамата са с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в затвора. Предстои да се насрочи разпоредително заседание по делото в Окръжния съд в Пловдив.

Припомняме, че убийството на Лалко стана в късните часoве на 7 юли миналата година. С Цанко и Кирил били авери и често се събирали да пият алкохол в градинката на Джумая джамия. Тъй като нямал дом, Лалко се пренесъл да живее в жилището на Кирил на ул. „Цанко Лавренов“. Жертвата имала регистрация за „уличен артист“, за което притежавал и карта. Той бил женен, но със съпругата му не живеели заедно и водел скитнически начин на живот.

Следoбед на предния ден, Лалко пиел бира в градинката. Видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче. Приближил се към тях, хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. Разказал и на приятеля си по чашка Кирил. Ядосани от случката, двамата решили да накажат Лалко с жесток побой, пише „Марица“.

Така вечерта на 7 юли Цанко и Кирил срещнали бездомника в градинката и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата нанесли повече от 20 удара в областта на главата. В един момент Лалко се строполил на на земята и не успял да стане. Биячите видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да си пият. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Лалко е починал от нараняванията при побоя.

Още новини

Back to top button