Криминални Новини

Самоубиецът от Петърч се оказа долен педофил

34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, след като преби жена си и направи опит да я изнасили и души, е имал условна присъда за блудство с малолетно дете, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на информация от Апелативна прокуратура-София.

Това е втората присъда на мъжа. Първата получил още докато бил на 17 години. През 2007 г. Стоян бил осъден с влязла в сила присъда за грабеж и през 2009 г. – реабилитиран.

На 1 октомври 2020 г. мъжът се сдобива и с друга присъда – Районният съд във Варна го признава за виновен, че е блудствал с момиче, ненавършило 14 години. Престъплението е извършено във Варна. Наказанието е 1 година и 6 месеца условно с 3 г. изпитателен срок. В рамките на изпитателния срок Стоян е изтърпял 8 месеца пробация под формата на участие в програма за обществено въздействие.

Заключението на аутопсията на мъжа е, че е починал от огнестрелна рана в главата. Назначена е комплексна балистична, ДНК, дактилоскопска и физико-химична експертиза, която ще отнеме време, казаха от прокуратурата.

Стоян и 25-годишната му съпруга от известно време живеели разделени и имали намерение това да стане окончателно. Двамата имат 4-годишно момченце, което майката взела със себе си и живеела с него в апартамент под наем в Костинброд. Навръх Великден, на 24 април, Стоян и жената имали среща да се разберат за родителските грижи, като уговорката била бащата да вземе детето за почивните дни по Великден.

Двамата тръгнали към апартамента в Костинброд с цел мъжът да вземе дрехи на детето, за да го заведе във вторник на детска градина.

Влизайки в жилището, между двамата избухнал скандал, че тя има нов приятел, за когото мъжът е разбрал. Стоян започнал да я бие, заплашил я с убийство. Тя се опитала да избяга от апартамента, той я върнал и разговорът между тях продължил, след което Стоян си тръгнал.

Жената отишла в близкия магазин, помолила за телефон, обадила се на майка си и й казала да не дава детето, ако бащата отиде за него, по това време то било при родителите й. Хора от магазина подали сигнал на тел. 112. Жената отишла в „Пирогов“, като след преглед е освободена без опасност за живота.

През това време Стоян се придвижил до с. Петърч, където преди около 2 месеца купил къща на ул. „Бузлуджа“. Тя е в ремонт и негодна за живеене в момента. Родителите на Стоян живеят на няколко преки оттам.

Докато бил в къщата, полицаи пристигнали на адреса и влизайки в двора, чули единичен изстрел, при който паднали стъкла от прозореца.

На място са изпратени барети и още полицаи. Съседи разказаха, че живеещите наоколо били предупредени да не излизат, защото в къщата има въоръжен мъж. До 20 часа антитерористите по рупор призовавали: „Стояне, излез“, но без отговор. След това пуснали дрон да огледа, вкарали го и през счупено стъкло на къщата. Вероятно тогава са видели мъжа. Той е намерен безжизнен на втория етаж, а до него лежал пистолет, за който е установено, че е незаконен.

„Не може да се твърди по никакъв начин дали той изобщо е разбрал, че влиза полиция или е решил да се самоубие, тъй като е разговарял със сестра си, пред която е споделил, че няма да влезе в затвора, че ще сложи край на живота си, въпреки че сестра му се е опитала да го разубеди“, каза пред NOVA окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Предполага се, че сестрата на Стоян е последният човек, с когото той е разговарял, преди да се самоубие. „Брат ми ми звънна и ми каза, че е хванал жена си в изневяра с друг. Попитал: Ти ли ще ставаш баща на детето ми? И той казал: Да, и тогава брат ми е превъртял, пребил е жена му, след това е дошъл тук и се скрил. Той толкова обичаше детето си, всичко даваше за него, накрая си даде и живота за него. Каза, че няма да лежи в затвора, защото я е пребил. Той умираше за тях. Каза: Како, разчитам на тебе. Оставил съм нещо за теб и за Тони“, разказа сестрата на Стоян пред Би Ти Ви.

От прокуратурата уточниха, че няма жалби за домашно насилие от жената, нито ограничителна заповед спрямо Стоян по Закона за домашното насилие.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София, се води разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК – причиняване на смърт. В Районна прокуратура – Костинброд, пък се води разследване за 2 престъпления – отправяне на закана за убийство и причиняване на телесна повреда. Разпитите продължават.

Още новини

Back to top button