Криминални Новини

Съседи на Жоро Инкасото го видели в Пловдив

Преди 10 години Георги Енев стана Георги Милионера, след като обра инкасо автомобила, с който превозваше милион и половина лева на клиент. Енев избра да се предаде и да не върне парите от обира. Тази седмица той вече е на свобода, припомня бТВ.

През юни 2012 година 43-годишният бивш инкасо служител и военен с мисия в Афганистан обра инкасо автомобила, който охраняваше. Тогава той изпрати колегата си за дюнер и избяга с колата и над милион и половина лева, като остави 17 000 евро за колегата си по смяна.

Няколко дни по-късно Енев се предаде сам и стоически отказа да обясни къде са липсващите пари. Майка му върна оставените ѝ преди това 25 000 евро.

Преди обира Енев имал банков кредит за погасяване. През 2014 г. пловдивският апелативен съд го осъди на 12 години затвор, а присъдата беше потвърдена от Върховния касационен съд. След 9 години и 9 месеца в пловдивския затвор Георги Енев е вече на свобода.

В Манолско Конаре – селото, където е отгледан като дете – никой не иска днес да чува за Жоро Милионера. От близките му там е останала само леля му:

„Нямаме връзка с него. Не искам неприятности, казва Василка Юрукова, леля на Георги Енев и добавя, че той не се е появявал в селото.

Материалното положение на близките му не се е променило през последните 10 години. Майката на Георги Енев живее в стар панелен блок в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Новост е видеокамерата за наблюдение над външната врата. Никой не отговаря на позвъняванията ни.

Съседите в Пловдив са по-разговорливи. Някои вече са срещали Георги Енев на свобода и дори са говорили с него и казват, че изглеждал възпитано.

Пред съда Енев призна вината си, но не върна парите. От откраднатите милион и половина са възстановени едва 80 000 лева. Преди 5 години инкасо фирмата преустанови дейността си в България. Енев излежа цялата си присъда, като с работа намали близо 2 години и 3 месеца. Адвокатът му отказа коментар и заяви, че клиентът му не желае да се среща с журналисти.

Още новини

Back to top button