ОБЩЕСТВОУ Нас

Съседка на Слави го приклещи заради пустиняка Руди Гела, а сестра му Петя… НА ЖИВО

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов отговори във включването си на живо защо партията му подкрепя изпращането на оръжие за Украйна.

„Ние трябва да помагаме с каквото можем. Това е част от нашия ангажимент да бъдем в НАТО. Иначе какво правим там? Да ползваме само защита или облагите? Това не ми изглежда логично“, посочи той.

По отношение на това дали смята, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ биха се коалирали след изборите, той заяви: „Те са членове на едни и същи евроатлантически семейства. Те по този начин и получиха указания да гласуват за разрешаване на Македония да започне преговори за ЕС. Така че би било логично те да направят заедно правителство. Това би било най-логично. Те ще имат едно огромно мнозинство и ще могат да реализират всичките си идеи“

Трифонов коментира и предложението си за референдум за президентска република: „Това е най-важното, което може да даде алтернатива на целия този хаос, който се случва в момента“.

Попитан как се е почувствал, след като „Има такъв народ“ се е сринала от първо на пето място по подкрепа, той намекна: „Има възможности тепърва, които ще видим след неделя. Според мен няма нищо страшно“.

Във включване по скайп същият зрител му зададе и друг горещ въпрос: „Кога ще се върнеш да си водиш шоуто“.

„Много малко хора по света са издържали толкова време, което аз направих. Това е над 20 години. Просто ставаш роб. Животът ти се променя тотално. Сега чувствам изключително облекчение, че не водя шоуто. Просто се чувствам свободен по един по различен начин“, обясни той.

„Не се оплаквам. Това ми е била работата дълго време. Може ако има възможност, по-нататък пак“, загатна водещият.

Той коментира и отцепника от партията си Радостин Василев: „Той беше много симпатичен. Тошко Йорданов го доведе. Сега, малко ме дразнеше тоя гел, който го слагаше. Казах му приятелски: „Ако искаш, тоя гел можеш да го махнеш…“

„Един път ми се обади Илияна Раева, която много уважавам. Плачеше, защото той много я обиди. После гледах това предаване. Това е случаят, в който съм му се обадил“, обясни Трифонов.

„Той даже е от Плевен. Обаждаше се лично, което беше много неприятно от негова страна. Но какво да правиш, има такива хора“, добави той.

„Може би ще един велик политик, който ще направи изумителни неща за България. Независимо от това дали ще си слага гел или не. Да видим как ще влезе от Габрово първо“, посочи Трифонов относно участието на Василев в изборите от листите на „Продължаваме промяната“.

В отговор на въпрос на зрителя Георги Ламбов за декларацията за имотното си състояние, Трифонов избухна: „Ако ми се обадиш, който ми зададе този въпрос, ще ти кажа колко пари имам. Обади ми се! Понеже мразя да оставям нещата тама“.

„Ще те заведа в банката. Имам пари в три банки. Ще те заведа, да видиш колко пари имам. За да спиш спокойно“, заяви той. „Даже ще се подпиша, за да можеш да покажеш на други, които питат“, допълни той.

Залата на читалище „Съгласие“ в Плевен беше взривена от въпрос на Дида Тодорова от Горна Митрополия, която се оказа и съседка на баща му. Първо тя нахока Трифонов, че не е проявил интерес как са гласували в родното място на баща му. След това тя попита: „Какво ще направите, за да не изпълзят разни други такива пустиняци като Руди Гела?“.

Дида Тодорова

Оказа се, че сред публиката е и сестрата на Трифонов – Петя.

Петя Трифонова

Още новини

Back to top button