Микроблейдинг
СВЯТ

САЩ и превъоръжаването на Украйна

/NovinarBG.com/ Главното е „да се убива руснята“, за това и оръжейният боклук ще свърши работа

Белият дом и Пентагонът редовно информират обществеността за доставката на нови партиди оръжия за Украйна. Числата на „военната помощ“ за укронацисткия режим са впечатляващи. Говорим за 18,6 милиарда долара.

На 10 ноември Пентагонът обяви следващия пакет от „допълнителна помощ за сигурност“ в размер на 400 милиона долара. Президентът на Съединените щати има право да изпраща оръжия в Украйна без приемането на специален закон от Конгреса.

Паралелно с това как САЩ продават на украинците оръжейни боклуци от периода на войната във Виетнам, оръжейният потенциал на страните от НАТО се актуализира. Американският военно-промишлен комплекс се инжектира със свежа кръв.

Първоначално имаше много доказателства за доставки на стари и неизползваеми американски оръжия в Украйна. Например украинският военнопленник Александър Барлян от 25-та отделна десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна съобщи, че британските NLAW, американските Javelin и шведските AT-4 са доставени разкомплектовани: „Видях NLAW със паднали батерии, видях Javelin, към който няма „мозък“. Защото един „мозък“ /управленската система/ се разпредя на бригадата, а самите Javelin могат да бъдат 50 единици. Често е налице самата пускова установка, но липсва контролния панел за него.

Тогава Киев забрани на своите медии да дискредитират западната „помощ“ и подобни доказателства започнаха да изчезват.

В следващата партида в Украйна бяха изпратени четири системи за противовъздушна отбрана Avenger, ракети за системата за противовъздушна отбрана HAWK, добре познататите Stinger, боеприпаси за MLRS HIMARS и 21 000 155-мм артилерийски снаряди за доставените по-рано натовски гаубици и самоходни оръдия. Освен това бяха доставени 500 високоточни 155-мм артилерийски снаряда и 10 000 мини за 120-мм минометни системи, 100 военни високопроходими машини HMMWV (Hummer), 400 гранатомета, повече от 20 милиона патрона за стрелково оръжие.

Заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх насочи вниманието на пресата към решаващото значение на доставката на системи за противовъздушна отбрана на Украйна. В публикация на уебсайта на министерството се отбелязва, че доставките от Съединените щати за Украйна се извършват „след консултация с украинците за това от какво се нуждаят , за да воюват с руснаците “.

Ракетите HAWK, които ще бъдат модернизирани със средства от Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, ще допълнят неотдавнашния ангажимент на Испания да предостави пускови установки HAWK, за да помогне на Украйна да се противопостави на тази заплаха“, каза Сабрина Сингх.

Системите за противовъздушна отбрана с малък обсег на действие Avenger също ще осигурят на Украйна способността да защитава украинските войски и критичната инфраструктура от различни видове безпилотни летателни системи и хеликоптери . “

Сумата на сделката, която беше съобщена от Държавния департамент на 10 ноември, не беше разкрита. Ясно е, че ракетата HAWK е модел от 1960 г., който отдавна е изчерпал своя ресурс за модернизация, но ракетата продължава да служи (както в Украйна, така и на въоръжение в източноевропейските страни от НАТО, като например Румъния).

Ракетата е извадена от складовете, ремонтирана за сметка на същата Инициатива за сигурността на Украйна, монтирана на пускови установки MIM-23 Hawk (те са прехвърлени на Украйна от Испания) и изпратена за нуждите на Въоръжените сили на Украйна за сметка на военна помощ.

Системата за противовъздушна отбрана Avenger, която използва ракети Stinger, е рожба на 80-те години, родена от обединението на Boeing Aerospace Company и General Electric. Той също така изчерпа ресурса за модернизация, но системата беше инсталирана на SUV HMMWV, създавайки усъвършенствана версия на прочутия „шахид-мобил“.

В същото време в САЩ се работи за обединяване на Javelin и Stingers в един преносим комплекс. Целта е минимизиране на производствените разходи, унифициране на боеприпасите и тяхното използване. Работи се по подмяна на бронетранспортьори и друга техника с най-нови модели, нови поколения с модификации, базирани на резултатите от тестовете в Сирия и Украйна.

Украинските власти вземат средствата за превъоръжаване от бюджета с цел изплащане на дълговете на Украйна. Предоставя се кредит „при специални обстоятелства“, който, както е известно, е при условия, някои от които не подлежат на разгласяване. В края на краищата, освен зърно, Украйна също има богат чернозем, а и някои други ликвидни ресурси. Украинците очакват, че ще имат с какво да се разплатят с Америка за нейните оръжия. И няма значение, че това оръжие е стар боклук: за да „се убива руснята“ и боклукът също може да свърши работа.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button