ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Съветник на Тагарев с първи думи за свирепия скандал, който сътвори в “Пирогов“

Не мога да понеса мисълта, че дъщерите ми ще растат с мисълта, че баща им може да постъпи толкова нечовешко. Това написа в профила си във Фейсбук съветникът на министъра на отбраната Мустафа Емин, около когото днес се завърта скандал, обхванал две министерства, политическа партия и болница „Пирогов“.

„Истината за случилото се вчера: Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към „Пирогов“.

Стигнах до болницата в Люлин, когато излизаха от нея и видях разбитото му челце“, пише в профила си Мустафа Емин.

Той разказва, че са пристигнали в „Пирогов“ около 19:00 ч., където в рамките на три часа и половина са минали през четири кабинета, носейки детето на ръце.

„Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се“, признава съветникът на министър Тагарев. И благодари на лекарския екип, който е зашил разбитото чело на детето му.

„Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия“, пише още Мустафа Емин.

Той се извинява, ако е бил невнимателен в общуването си със сестрите и лекарите в „Пирогов“. Вярва, че истината ще „излезе наяве рано или късно“. Казва също така, че е готов да понесе цялата отговорност за всяко свое действие.

Още новини

Back to top button