ОБЩЕСТВО

Семерджиев карал с включена полицейска лампа при катастрофата на „Черни връх“

Георги Семерджиев е шофирал с включена полицейска лампа на колата си в момента, в който стана катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две момичета, предаде Нова телевизия.

Трагедията стана в началото на юли тази година. Автомобилът му се е движил със 166 км/ч в нощта на инцидента. Шофьорът е минал и на червен светофар, показа експертиза, направена във връзка с разследването.

Делото срещу Семерджиев започва на 29 ноември. За тогава е насрочено разпоредителното заседание. Преди дни обвинителният акт бе внесен в съда, а делото – разпределено на случаен принцип на съдия Стефан Милев. 

Семерджиев е обвиняем за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. 

По случая бяха разпитани близо 70 свидетели. Вътрешната проверка в МВР установи, че трима началници на районни управления и бивш ръководител на сектор „Пътна полиция“ са осигурявали „полицейски чадър“ над Семерджиев. Също така са образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи.

Статията Семерджиев карал с включена полицейска лампа при катастрофата на „Черни връх“ е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button