Микроблейдинг
Криминални Новини

Серийният бияч на жени Орлин Гигов е бил пуснат на свобода?

Серийният бияч на жени Орлин Гигов, който през януари преби и изхвърли гола и боса украинка в столичния квартал „Хаджи Димитър“, е на свобода, съобщава медията, която първа сигнализира за съществуването на изверга след побоя му върху бежанката – „OFFNews“.

След случая други две жени и дъщерята на пострадала от Гигов, разказаха за ужаса, който са преживели. Въпреки това, оказва се, два месеца след последния побой, за който знаем, бившият служител на МВР-болница си е вкъщи.

В края на февруари след запитване от медията стана ясно, че само за 3 години прокуратурата е имала 10 сигнала срещу Орлин Гигов. По пет има образувани досъдебни производства, като по три от тях разследването продължава и има повдигнато обвинение, а по две е „поставен краен прокурорски акт“ – тоест може разследването да е прекратено, но може и да предстои внасянето им в съда.

По останалите пет Гигов е „лице по жалба“ – тоест, срещу него е бил подаден сигнал и жалба. По тези преписки не е образувано досъдебно производство и не е повдигнато обвинение. Причината е „липса на законовите предпоставки за това“. С други думи – няма достатъчно доказателства, за да бъде подведен под отговорност.

За побоя над украинката Гигов получи обвинение за нанасяне на лека телесна повреда.

От Софийската районна прокуратура първоначално поискали от репортерите да се свържат с тях следващата седмица, но и ги пренасочили към Софийския районен съд.

След многократни опити да за връзка със съда, от „пресслужба – информация“ заявили пред медията, че не предоставят подобна информация и препратили представителите й към „наказателно отделение – информация“, където ударили на камък.

Неоткриваемо оставало и пресаташето на Софийския районен съд.

Още новини

Back to top button