Криминални Новини

Шампион по борба и фолкпевец вършеели в луксозния бардак с мъжки проститутки

Шампион по борба и фолкпевец са жертви на сексуална експлоатация при трафик на хора. Това стана ясно в Апелативния спецсъд, който разгледа мерките за неотклонение на трима, обвинени за участие в организирана престъпна група.

На 28 април т.г. ГДБОП арестува четирима участници в престъпната схема, сред които е и лидерът на групата – управител на модна агенция, срещу която са подавани сигнали за измамни схеми при набиране на модели и манекени. Иззети са документи за парични преводи, банкови кредити, договори за наеми, тефтери със саморъчно водени записки, албуми с еротични снимки и др.

Според първоначалните данни от разследването престъпната група е действала освен по доминиращия в момента метод „Ловърбой“ и чрез сложна схема за получаване на кредити, лизингови вещи и автомобили, съобщи МВР.

Набирането на жертвите ставало чрез лични познанства и запознанства в социалните мрежи. Подбирани били момчета и млади мъже между 14 и 24 г., предимно спортисти, с по-нисък социален статус, които бивали заснемани като участници в порноклипове. Така участниците в престъпната схема упражнявали контрол върху жертвите си да не подават сигнали и жалби.

Експлоатацията е извършвана в Швейцария, Великобритания, Франция, Германия, ОАЕ, където в сайтове за запознанства били качвани снимки и клипове на жертвите и цените за сексуалните услуги, уточнява „Телеграф“.

Последни новини за разбития луксозен бардак с мъжки проститутки в София

Спецпрокуратурата обвини трима за участие в ОПГ за набиране и трафик в чужбина на мъже с цел сексуална експлоатация. Те са задържани в София, Сливен и Тетевен.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от май 2018 г. до края на април т.г. На ръководителя й са повдигнати обвинения за 5 трафика на хора. Спецсъдът остави в ареста Ахмед Али, на 51 г., а на Марко Алексиев, на 22 г., и на Красимир Кънев определи по 10 000 лв. парична гаранция.

Оправданията

Пред Апелативния съд обжалваха само Али и Алексиев. Али поиска домашен арест, а Алексиев намаляване на гаранцията, защото бил трайно безработен и не можел да я плати. Али се оплака, че в ареста имало само мъже с голи глави и татуировки, които говорели само за престъпления, а той не искал да ги слуша.

„Аз съм потресен. Никого не съм карал насила. Никого не съм склонявал. Вечерта, преди да ме арестуват, шампион по борба донесе вкъщи златния си медал. Още е на масата ми. Празнувахме. Ходихме на дискотека, платих 1000 евро. И на другата сутрин – свидетел срещу мен.

А друг от свидетелите е фолкпевец, който живее със своя озвучител. Направихме му клип. Тези хора пътуват от точка А до точка Б самостоятелно, без придружител, кой където си поиска. За какъв трафик говорим?

Аз съветвах някои от тях как да си харчат парите. Един си купи кола за 50 000 лв., всички имат по-скъпи коли от моята“, заяви пред съда Али.

Защитаваха го двама адвокати. Те добавиха, че сочените за жертви доброволно теглили кредити за пътуванията си зад граница, сами си уговаряли срещите в луксозни хотели в Дубай. Полицаите са иззели 6 тетрадки, в които саморъчно всеки е записвал какво взема и какво дава.

Доказателствата

Прокурорът по делото заяви, че е впечатлен от защитната позиция на Али, но обясненията му не са много състоятелни.

„Няма как да намерим професори и доценти да свидетелстват, това са свидетелите. Али е обвинен на 28 април т.г. по време на изпитателен срок с условна присъда от 2 юни 2020 г. В повечето случаи жертвите съдействат при трафик на хора. Свидетелите твърдят, че се страхуват от Али и това е достатъчно“, каза прокурорът.

Съдът остави окончателно в ареста Али, а на Алексиев намали гаранцията на 5000 лв. В период на условна присъда спрямо част от пострадалите е извършил заплашвания, че би могъл да плати да бъдат убити и да направи достояние на близките им техните занимания, създал е способи за въздействие върху тях, отсече съдът.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button