Криминални Новини

Шаш! Върнаха обратно опасните вещества в апартамента в „Люлин“

Върнаха обратно опасните вещества в апартамента в „Люлин“, които вчера бяха открити в апартамент в Люлин. Там бяха намерени 100 кг опасни вещества – живак, киселини и основи, съобщи БНТ.

Снощи служители на „Аварийна помощ и превенция“ ги прибраха, но по-късно след това са ги върнали в апартамента.

Обяснението е, че количеството е огромно и следва домоуправителят на сградата да се погрижи за унищожаването на опасните вещества.

„Странното беше, че получиха някакво обаждане, след което казаха, че връщат всичко в апартамента, защото количеството е голямо и аз като домоуправител да се погрижа за унищожаването на тези вещества“, заяви домоуправителят на кооперацията Виктория Цекова.

Обясни, че са ѝ дали телефон на частна фирма, която да унищожи веществата, но ще трябва да заплати хиляди левове за услугата, тъй като собственикът на апартамента не живее в България.

„Търсихме го многократно, той не си вдига телефона. Отговорност се търсеше от мен като домоуправител до снощи. Първият екип, след като казаха, че трябва да платя за унищожаването, си тръгнаха. След това ми се обадиха, че до 30 минути ще дойде друг екип и те вече ще ги вземат. Казаха, че са получили обаждане от високо равнище и затова са дошли.

Доколкото знам покойният собственик на този апартамент е работил в химичен завод.

Предполагам, че тези вещества са събирани с години. С каква цел обаче не знам“, каза още Виктория Цекова.

Още новини

Back to top button