Микроблейдинг
СВЯТ

Шефът на Пентагона Лойд Остин: Предстоящата зима ще бъде сурова за Украйна

/NovinarBG.com/ Говорейки на Международния форум за сигурност в Халифакс, Канада, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин оцени развитието на ситуацията около Украйна, като подчерта, че Русия разполага с огромна армия и впечатляващи оръжия. В същото време той изрази мнение, че дори и при такива възможности руската страна не може да „спечели“ в Украйна, пише „Комерсант“ .

Остин отново припомни думите на президента на САЩ Джо Байдън, че „Украйна никога няма да стане победа за Русия“. Министърът прогнозира, че Украйна ще се изправи пред „сурова зима“ и че Русия може да започне отново да „дрънка с ядрени оръжия“, като при това увери, че САЩ и техните съюзници ще продължат да оказват допълнителна подкрепа на Киев.

Шефът на Пентагона каза още, че усилията на Москва да привлече подкрепата на страни като Иран и Северна Корея в конфликта създават нови предизвикателства пред сигурността на САЩ и техните съюзници. „Русия се обърна към Иран и Северна Корея за помощ, включително използването на ирански дронове“, каза Лойд Остин (цитиран от AFP).

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза по-рано, че доставката на безпилотни самолети за Русия е извършена преди началото на специалната операция. Европейският съюз заяви, че има доказателства, че Иран продава дронове на Русия от началото на военната операция през февруари. Кремъл няма информация за доставка на ирански дронове на Русия.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button