Криминални Новини

Шофьор се закани на колега с думите „тебе жив няма да те оставя“

Шофьор влиза в съда, след като заплаши друг с убийство. Конфликтната ситуация се разиграла на булевард „Владислав Варненчик“ във Варна.

Обвиняемият се движил с автомобила си в посока центъра на морската ни столица. Предимството му било отнето от друга кола, която се включила в движението от уширение, предназначено за престой на автобуси и минала рязко пред возилото, управлявано от 30-годишния Х.Г. След тази маневра двата леки автомобила се ударили.

Втория водач обаче не спрял и продължил напред, тъй като в този участък трафикът бил интензивен. Сигнализирал на другия с ръка да го последва, за да спрат на подходящо място.

След като спрели, обвиняемият слязъл от автомобила си, отишъл до другата кола и започнал да обижда и псува водача й без да бъде провокиран. Освен това обвиняемият го заплашил с думите „ще те убия“ и „тебе жив няма да те оставя“. Мъжът от втория автомобил възприел така отправената към него закана и се уплашил, че тя действително може да бъде изпълнена, тъй като изведнъж, както го обиждал, през отворения прозорец, обвиняемият му нанесъл силен удар с юмрук в областта на лицето и от носа му потекла кръв. След това отворил предната лява врата и продължил да се саморазправя, като започнал да го рита по цялото тяло. Така му нанесъл лека телесна повреда, установена с медицински преглед малко по-късно.

Предстои делото срещу 30-годишния Х.Г. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок до 2 години или с пробация за нанесената лека телесна повреда и с „лишаване от свобода“ до шест години за заканата с убийство.

Още новини

Back to top button