СВЯТ

Си Дзинпин в АТИС

/NovinarBG.com/ От 17 до 19 ноември китайският председател Си Дзинпин беше в Банкок, където взе участие в 29-ата среща на лидерите на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) и направи официално посещение в Тайланд. Международната общност очаква китайския глас и решения за наболелите международни въпроси.

Настоящата среща на АТИС е първата от две години насам, която се проведе на живо и присъствено. Тя е от много важно значение за развитието на региона. На срещата Си Дзинпин произнесе важна реч със заглавие „Единство и сплотеност за поемане на отговорност за изграждането на общност на споделена съдба в Азиатско-тихоокеанския регион“, която дава насоки за сътрудничеството в региона.

По време на форума председателят Си Дзинпин проведе интензивни двустранни и многостранни дипломатически срещи. Той представи китайските позиции за насърчаване сътрудничеството между страните в Азиатско-тихоокеанския регион. С китайските решения се търси придвижване на развитието в региона и старт на нова страница на сътрудничеството.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button