Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Симеон Сакскобургготски е достоен носител на наградата за либерализъм

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Награда за изключителен принос в утвърждаването на либерализма получи Симеон Сакскобургготски от Либералния интернационал. Организацията на световните либерали, която отбелязва 75 години от основаването си, провежда конгреса си в София. Домакин на събитието, в което участват над 250 делегати от 60 страни е българската либерална партия ДПС, съобщиха от пресцентъра на Движението.

 

Медалът изключителен принос в утвърждаването на либерализма е на името на Ханс ван Баален – европеецът с огромни заслуги за развитието и утвърждаването на либералната идея. Евродепутатът от Нидерландия, който бе председател на АЛДЕ, почина миналата година.

 

От името на Сакскобургготски отличието взе лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк на специална церемония в двореца „Врана” в петък вечерта, на която присъстваха председателят на Либералния интернационал Хакима ел Хаите и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

За мен бе чест да приема медала за изключителен принос от името на цар Симеон II, който заслужава наградата повече от всеки, защото с общи усилия тласнахме България по пътя към НАТО и ЕС, заяви Кючюк.

Ханс ван Баален до сетния си дъх бе либерал, борещ се за нашите общи ценности и вярвам, че всички ние научихме уроците си – обединението носи силата, с която либералите ще продължим напред по пътя на успеха,  заяви още Кючюк.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=369291243233604";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Още новини

Back to top button