ОБЩЕСТВОУ Нас

Синдикатите: Продължаваме с протестите за вдигане на минималната заплата до 850 лв

кадър: БНТ

„В момента 549 лв. е минималната заплата след удръжката на доходите, а линията на бедност е 504 лв. Тоест, хората, които работят на минималната работна заплата, са на линията на бедността“, заяви синдикатът.

„Продължаваме нашата протестна кампания от преди месец и половина.

Искам да се извиня на софиянци за неудобството вчера, но го правим за тях. Ще продължим да го правим цяла зима. Популизмът мина всички граници“, така Любослав Костов коментира вчерашния протест на синдикатите в столицата. 

По думите му президентът Радев е успял да внесе малко разум на срещата вчера. Уверил е синдикатите, че ще говори с финансовия министър да внесе бюджет.

„Ние искаме 850 лв. минимална работна заплата. Това е 50% от средната. Ако сега не вдигнем минималната заплата, догодина ще трябва да я вдигнем с 300 лв. и бизнесът няма да бъде доволен. Ние искаме 1/10 от това, което се планира като инвестиционни разходи“, каза още Костов пред БНТ.

„Кой ще обясни на хората, които работят на минимална работна заплата, как да си платят сметките и да си купят за Бъдни вечер това, което са си купили миналата година? Държавата в момента е най-лошият работодател“, смята той.

Още новини

Back to top button