Микроблейдинг
Криминални Новини

Сирийското момиче от Болярово е намерено със следи от насилие

Изчезналото вчера сутринта момиче от село Болярово е намерено в задоволително добро състояние, но с видими следи от насилие, животът му е извън опасност, заяви на брифинг Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив. Все още не може категорично да се потвърди каква е причината за следите от наранявания. Работи се по всички версии.

Изяснява се възрастта на детето, предвид факта, че произходът му не е български, проверява се дали документацията е изрядна и дали съответства на действителната възраст, съобщи БНТ.

Открито е от полицейски служители в непосредствена близост до дома, на около 200 метра, в неподвижно състояние. Изясняват се причините за отсъствието от дома му. Не е намерено в изоставена къща, а в парк в близост до необитаема постройка.

„Получен е сигнал за звуци, които се чуват от мястото, където е намерено“, допълни комисар Васил Костадинов, директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

„Те не говорят български. Децата не ходят на училище. Майката ги гледа, бащата работи.

Едва вечерта, в непосредствена близост до дома на семейството, полицаи чули детски плач“, каза още Стефка Милиева, кмет на село Болярино.

Детето не говори български, комуникацията се извършва с преводач. По случая е образувано досъдебно производство.

Още новини

Back to top button