Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ЗДРАВЕОБЩЕСТВОПОСЛЕДНИ

Скоро ще се изисква бустер за пътуване без ограничения и без карантина

Бустерната програма е отворена за лица над 40-те години, докато служителите не изключват евентуално призоваване на всеки възрастен в Англия

Хората вероятно скоро ще се нуждаят от бустерни инжекции, за да пътуват без карантина или ограничения.

Борис Джонсън предупреди нацията, че получаването на три удара „ще улесни живота“ – включително когато става въпрос за празници.

Това идва, когато правителството призовава хората да се ваксинират преди настъпването на зимата, като само 22,4% от Обединеното кралство в момента са трикратно инжектирани.

Бустерната програма ще бъде разширена, за да включва хора на възраст 40 и повече години след признаци, че защитата намалява, беше обявено вчера.

Властите не изключват възможността всеки възрастен в крайна сметка да бъде призован да получи трета доза.

Премиерът каза на пресконференция на Даунинг стрийт, че страната ще трябва да „коригира концепцията за това какво представлява пълна ваксинация“.

Той каза: „Мисля, че ще правим планове да добавим бустерната доза към картата за пътуване на NHS Covid.

„Но отново, мисля, че общият урок за всеки, който иска да пътува, виждате, че пълното ваксиниране с бустер ще бъде нещо, което като цяло ще улесни живота ви по всякакви начини, включително пътуване в чужбина.

„Така че просто бих казал, ако мислите за това, че това е още една причина да го направите.“

Лидерът на торите добави: „Много е ясно, че получаването на три удара, получаването на вашия бустер ще стане важен факт и ще улесни живота ви по всякакви начини и ще трябва да коригираме концепцията си за това какво представлява пълната ваксинация да взема предвид това и мисля, че това става все по-очевидно.

„Бустерът значително увеличава вашата защита. Възстановява го до над 90%.

„И както виждаме от случващото се, двата удара за съжаление започват да намаляват. Така че трябва да бъдем отговорни и трябва да отразим този факт в начина, по който измерваме какво представлява пълната ваксинация.

Министърът на сигурността Деймиън Хиндс отрече тази сутрин правителството да „изнудва хората да получат бустер ваксината“.

Експертите по пътуванията приветстваха новината, като казаха, че добавката към приложението NHS трябва да бъде въведена възможно най-скоро.

ФАЙЛ СНИМКА: Хората се редят на опашка, за да влязат в терминал 2, тъй като започват по-строги правила за международни пътници на летище Хийтроу, на фона на разпространението на пандемията от коронавирусна болест (COVID-19), Лондон, Великобритания, 18 януари 2021 г. REUTERS/Henry Nicholls/ Файлова снимка.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button