Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Славчо Велков експерт по национална сигурност: Омар нито е на 15 години, нито е Омар

„Преди няколко дни ръководен служител на МВР заяви, че на денонощие се залавят по 1000 човека мигранти. А ако следваме статистиката, че се залавят 7 пъти по-малко, отколкото преминават, би трябвало да преминават 7 хиляди на денонощие, но това е невъзможна цифра. И все пак, те са достатъчно много, след като след трагичния случай в Бургас бяха заловени около 150 в самия град. Всички тези изявления, че държавата ще отговори с цялата си мощ, са един голям балон, защото е недопустимо автобус, снет от движение, да бъде закупен от Харманли, да се придвижи на 180 км. на изток, без никой да го забележи“, каза експертът по национална сигурност Славчо Велков в студиото на „Денят ON AIR“.

Според политолога проф. Минчо Христов държавата я няма където има пари.

„За всеки мигрант сумите са различни. Това е големият проблем. Ние като общество трябва да направим всичко възможно да отстраним тези политически субекти, които блестят със своята липса. Вижте какво става с мигрантите, какво става с горивата“, допълни той.

По думите му става въпрос за 5 млрд. годишно, които се „смъкват“ от джобовете на шофьорите. А от „Движението на непартийните“ застават срещу лъжите на партиите.

„Аман от лъжи, те ни съсипаха от лъжи. То не беше за газа, то не беше за горивата, танкерите, цените на тока, пък нито един патрон за Украйна. Ясно е къде отива българското оръжие. Кулеба благодари на всички страни от ЕС за редовните доставки на оръжие, с изключение на Унгария и Австрия. Така че в това число сме ние“, подчерта експертът по национална сигурност.

Велков смята, че за границата ни трябва да ни се помогне с достатъчно технически средства и пари.

„Омар нито е на 15 години, нито е Омар. Неглижирахме проблема с Близкия Изток години наред, нямаме посланик в Сирия. Канала го командва онзи в Истанбул, който им взема документите, дава им парите и ги праща на определени адреси в Европа. И така по канала се навързват разни посредници, включително с участието на такива, които трябва да си затварят очите, че е минал този автобус, че не са го видели. Как на следващия ден след гибелта на двете български момчета се появи нов автобус в Бургас?“, попита Велков.

Той припомни, че няма осъден мигрант, че е пресякъл незаконно границата.

Статията Славчо Велков експерт по национална сигурност: Омар нито е на 15 години, нито е Омар е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button